Gå direkt till innehåll
JYSK gör plats för online-varor i ny XL-butik

Pressmeddelande -

JYSK gör plats för online-varor i ny XL-butik

Nu förbereder JYSK Sverige för öppnandet av sin första XL-butik med plats för varor som tidigare bara funnits på JYSK.se. Detta är ytterligare ett steg i JYSKs ambition att finnas nära kunden.

– Vi tror på en samverkan mellan fysiska butiker och e-handel. En del av vårt sortiment finns just nu bara online. Vi vet att det är eftertraktade varor och vill ge kunder som föredrar att känna och se varorna innan de handlar möjlighet till det, säger Johan Sjödin, VD för JYSK Sverige.

JYSK Sveriges första XL-butik kommer att ligga på samma ställe som JYSKs nuvarande butik i Kungens Kurva i Stockholm. Inför nyöppningen den 25 april kommer butiken att byggas om, dels enligt JYSKs senaste koncept där inspiration står i centrum men också för att bereda plats för exponering fler varor än i JYSKs befintliga butiker.

– Att bereda plats för att visa vårt online-only sortiment kräver ungefär 250 kvadratmeter extra. Butiken får också fler inspirationsmiljöer än vad vi haft i de butiker som vi redan etablerat enligt det nya konceptet, säger Johan Sjödin.

Flexiblare kundresa

JYSK har ett starkt och lokalt förankrat butiksnät och en uttalad ambition att låta de olika säljkanalerna samverka. Under det gångna året har erbjudandet om att beställa online och hämta varorna i närmsta butik varit särskilt framgångsrikt. Likadant Click and Collect där kunderna beställer varor från butiken som sedan plockas ihop och är redo att hämtas och betalas när kunderna kommer till butiken.

– Vi ser nu fram emot att addera en XL-butik till vårt butiksnät. Vi vet ju att våra online-only varor är efterfrågade och att de säljer bra. Det ska därför bli extra roligt att kunna erbjuda dem också i en fysisk butik och se hur de tas emot av kunderna där, säger Johan Sjödin. 

Ämnen


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 142 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll