Följ JYSK Sverige

​JYSK har högt förtroende hos medarbetarna

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2018 13:05 CEST

En nyligen genomförd medarbetarundersökning hos JYSK visar att medarbetarna är mer nöjda med JYSK som arbetsgivare än genomsnittet i branschen. De lokala butikscheferna får också mycket goda betyg och 86 procent av medarbetarna säger att de känner förtroende att ta självständiga beslut i sitt arbete.

– Vi är mycket glada att få ett sådant här kvitto från våra medarbetare. Som arbetsgivare är vi otroligt stolta över våra medarbetare som varje dag gör det lilla extra för att JYSK ska kunna vara det framgångsrika företag som vi är idag och det är viktigt att vi kan leva upp till deras förväntningar, säger Charlotta Lindborg, HR Manager.

JYSK genomför medarbetarundersökningar vartannat år. I år genomfördes undersökningen mellan januari och februari och över 800 medarbetare, från JYSKs 139 svenska butiker, distributionscenter, kundservice och huvudkontor, deltog. 75 procent av de tillfrågade säger sig vara nöjda med JYSK som arbetsgivare, vilket kan jämföras med branschen i stort där 65 procent är nöjda med sin arbetsgivare.

– Arbetet som medarbetarna gör varje dag är avgörande för JYSKs framgångar. JYSK är idag ett geografisk utspritt företag där det är viktigt att de lokala teamen fungerar och vi har all anledning att vara stolta över arbetet som görs runt om i landet. 83 procent tycker att samarbetet i butikerna är bra och 81 procent av medarbetarna är nöjda med sin närmsta chef. Det är ett superbetyg för, bland annat, våra butikschefer, säger Sverigechefen Johan Sjödin.

Detaljhandeln har utmaningar

Medarbetarundersökningen är en bra grund när JYSK Sverige nu jobbar vidare för att göra detaljhandeln till en fortsatt attraktiv arbetsplats.

– Vi kan se i medarbetarundersökningen att våra medarbetare gillar att jobba i detaljhandeln och drivs av arbetsuppgifterna. Men vi har en utmaning med hantering av tyngre och till viss del otympliga varor. Här jobbar vi på att bli bättre och erbjuda förutsättningar för att göra jobbet så enkelt som möjligt. Det har vi stort fokus på just nu, säger HR Manager Charlotta Lindborg.

Läs mer: HR-Chefen berättar "Så här jobbar JYSK med arbetsmiljö"

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 500 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 140 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.