Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK ingår sponsoravtal med Svenska Handikappidrottsförbundet

venska Handikappidrottsförbundet/Sveriges Paralympiska Kommitté har tecknat ett fyraårigt avtal med JYSK Nordic. Avtalet gäller stöd både till elitverksamheten genom "Lag Paralympics" - en satsning mot Beijing 2008 - samt stöd till breddidrottsverksamheten.

JYSK är det andra företaget som går in i konceptet "Lag Paralympics". Företaget har sedan tidigare avtal med handikappidrotten i Danmark, Norge, Island och Färöarna.

- Under början av 2007 kan vi nu starta vårt elitprogram, berättar SHIF:s sportchef Hans Säfström. Tack vare "Lag Parympics" kan vi ge våra potentiella paralympier en fullvärdig satsning mot kommande Paralympics. Konkurrensen internationellt ökar ständigt och för att vi som nation ska hänga med så krävs nya och ökade resurser.

- Att visa viljestyrka och kämpaglöd hänger tätt ihop med vad många idrottsutövare med funktionshinder presterar. Mot alla odds har de visat en fantastisk förmåga att skapa resultat, som idrottarna och deras land med rätta kan vara stolta över. Precis den inställningen tycker vi om och därför är JYSK sponsor for handikappidrotten i Danmark, Norge, Island, Färöarna och nu även i Sverige, säger Johan Sjödin, Country Manager för JYSK i Sverige.

- Det är intressant och tillfredsställande att se att vi i "Lag Paralympics" har ett koncept som tilltalar fler och fler företag. Handikappidrott + affärsmöjligheter = SANT, säger generalsekreterare Stig Carlsson. Det ökade intresset vi har sett för handikappidrott internationellt under en tid verkar nu ha kommit till Sverige för att stanna. Vi har en dialog igång med ett flertal företag. Vår målsättning med 4-5 företag klara under 2006 känns inte alls orimlig. Något vi också noterat är att ett flertal företag även är intresserade av vår breddverksamhet. Här är JYSK ett typexempel på ett företag som vill vara med och stötta hela verksamheten.

"Lag Paralympics" är en satsning som Sveriges Paralympiska Kommitté initierat för att skapa förutsättningar för ett elitprogram som bland annat ger våra elitidrottare bättre villkor i satsningen mot kommande Paralympics. Sveriges Paralympiska Kommitté har ett ansvar för de paralympiska idrotterna, som även inkluderar idrott organiserad i ett flertal andra specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet.

Notering: Paralympics är handikappidrottens motsvarighet till Olympiska Spelen.

Svenska Handikappidrottsförbundet (SHIF) är ett specialidrottsförbund som organiserar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 17 olika idrotter. Förbundet bildades 1969 och blev då också medlem i Riksidrottsförbundet. Vi har ca 450 föreningar, 21 specialidrottsdistriktsförbund (SDF) och 40 000 medlemmar varav ca 25 000 är idrottsaktiva.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll