Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JYSK investerar stort i Bulgarien

Bulgariens vice premiärminister Tomislav Donchev var med när JYSK den 19 januari satte de sista underskrifterna på avtalet, vilket innebär att företaget snart kan påbörja byggandet av ett nytt distributionscenter.

Det rörde sig om viktiga underskrifter för såväl Bulgarien som för JYSK, då man den 19 januari skrev under det slutliga avtal som innebär att JYSK i sommar kan påbörja byggandet av ett nytt distributionscenter i Bozhuriste i närheten av huvudstaden Sofia.

Avtalet ingås mellan JYSK och det statligt ägda bulgariska utvecklingsföretaget NCIZ. Avtalets betydelse underströks av att både Bulgariens vice premiärminister Tomislav Donchev och landets ekonomiminister Bozhidar Lukarski var på plats vid signeringscermonin.

– Det visar att det handlar om ett viktigt avtal. Inte bara för JYSK, utan också för Bulgarien och landets arbete med att säkra utländska investeringar, säger Allan Kjærgaard, Executive Vice President, Logistics vid JYSK.

Viktigt för tillväxten

Företaget förväntar sig att investera cirka 750 miljoner danska kronor i uppförandet av det nya 85 000 kvadratmeter stora distributionscentret, som spelar en viktig roll när det gäller att säkra att JYSK även fortsättningsvis kan betjäna kunderna på bästa möjliga sätt.

– JYSK har vuxit markant under de senaste åren. Inte minst när man tittar på hur många länder vi har butiker i. Därför är det helt avgörande att vi även kan hänga med på distributionssidan, så att kunder och butiker kan få sina varor i tid. Det är detta som är anledningen till att vi bygger ett nytt distributionscenter i Bulgarien. Därifrån ska varor skickas ut till hela Balkanområdet, säger Allan Kjærgaard.

Utöver det nya distributionscentret i Bozhuriste har JYSK sedan tidigare distributionscenter i Radomsko i Polen, Uldum i Danmark och Nässjö.

Under hösten 2015 blev JYSK klara med en utbyggnad av distributionscentret i Nässjö, och förutom uppförandet av distributionscentret i Bozhuriste påbörjar JYSK under 2016 även utbyggnaden av distributionscentret i Uldum. Företaget är alltså väl rustat för den kommande tillväxten.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll