Gå direkt till innehåll
JYSK Karlshamn flyttar till Korpadalen

Pressmeddelande -

JYSK Karlshamn flyttar till Korpadalen

JYSK fortsätter att uppdatera butiksnätet. På torsdag flyttar JYSK i Karlshamn till ett nytt läge i Korpadalen efter 27 år på Erik Dahlbergsvägen.

– Sedan det stod i tidningen att vi ska flytta har kunderna frågat varje dag om det är dags snart och nu kan vi äntligen visa upp vår nya fina butik. Detta blir en helt ny JYSK-upplevelse för både oss och kunderna, säger Madeleine Olofsson som varit butikschef i Karlshamn sedan 5 år tillbaka.

Inspiration och arbetsmiljö i fokus

Den nya butiken som kommer att ligga på Korpadalsvägen får ICA Maxi och Rusta som grannar. Det blir en inspirerande butik enligt JYSKs senaste koncept, med en butiksyta på 1200 kvadratmeter samt en utegård för utställning av trädgårdsmöbler.

– Det blir ett rejält lyft från butiken vi lämnar och som inte var anpassad för dagens behov. Arbetsmiljön blir bättre och kunderna kommer också att få det enklare när de till exempel ska hämta ut sina varor, säger Madeleine Olofsson.

Flytten efterlängtad av butiksmedarbetarna

För medarbetarna i butiken är flytten efterlängtad. Så till den grad att butiksmedarbetarna i väntan på att bygget av den nya butiken skulle starta för ett knappt år sedan tog saken i egna händer och själva åkte ut för att ta första spadtaget.

– När vi fick reda på att butiken verkligen skulle byggas blev jag så glad. Jag tyckte de tog lång tid innan dom började bygga så jag tog helt enkelt spaden i egna händer och började gräva, säger butiksmedarbetaren Carolina Hilltorn Bogren, som tog bilden. 

I samband med öppningen, den 13 juni, kommer det att arrangeras en stor öppningsfest som startar klockan 09.00.

Ämnen

Regioner


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 144 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43