Gå direkt till innehåll
JYSK når milstolpe i Polen

Pressmeddelande -

JYSK når milstolpe i Polen

Fredagen den 14 oktober öppnar JYSK butik nummer 200 i Polen

En del av förklaringen till JYSKs fortsatta framgångar ligger i att företaget löpande öppnar butiker i allt fler nya länder, så nu har JYSK Group butiker i 43 olika länder.

En minst lika avgörande framgångsfaktor är emellertid att man ökar antalet butiker och därmed också omsättningen i de länder där JYSK redan finns.

Just därför är det en viktig händelse att JYSK den 14 oktober slår upp portarna till en ny citybutik i staden Jarocin och därmed till butik nummer 200 i Polen.

Polen blir i och med detta det första landet i världen som har 200 butiker med JYSKs logotyp på fasaden.

- Det är något vi är stolta över och något som betyder mycket för JYSK. Polen och övriga östeuropeiska länder är en del av Europa, där tillväxten är som störst, och jag är glad över att inställningen till JYSK generellt är mycket positiv. Det gäller i hög grad också i Polen, säger Jan Bøgh, CEO för JYSK Nordic.

Han understryker att en del av grunden till JYSKs stora framgångar är att kedjan också öppnar butiker i mindre städer och orter med bara 20.000–30.000 invånare, så att även personer utanför storstadsområdena kan få tillgång till skandinaviska produkter på ett enkelt sätt.

Flera på gång

Därför har JYSK heller inga planer på att stoppa expansionen i Polen, trots att kedjans butiker redan är väl fördelade runtom i landet.

- Det bor nästan 40 miljoner människor i Polen, så det finns plats för många fler JYSK-butiker. Butik nummer 200 är en milstolpe som kollegorna i Polen ska vara stolta över att ha nått. Men det är inte något målsnöre, och därför ska vi fortsätta med vårt hårda arbete för att så småningom nå fram till butik nummer 300, säger Jan Bøgh.

Det ska bland annat ske genom fortsatt fokus på den skandinaviska ledarstilen, som bidrar till att göra JYSK till något helt unikt i Polen.

- Den skandinaviska ledarstilen skiljer sig i hög grad från den mycket hårdare ledarstil som annars är tradition i Polen. Det gör JYSK till en populär arbetsplats, och vi har många anställda som precis som jag själv har varit med ända sedan den första butiken öppnade i Polen, säger Country Manager Piotr Padalak.

JYSK har cirka 1.800 anställda i Polen, där företaget utöver butiker och ett lokalt huvudkontor även äger ett stort distributionscenter i staden Radomsko. Därifrån distribuerar JYSK varor till butikerna i Polen och de andra östeuropeiska länderna.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll