Gå direkt till innehåll
JYSK satte nya rekord under Black Friday

Pressmeddelande -

JYSK satte nya rekord under Black Friday

Onlineförsäljning på JYSK.se steg med över 60 procent, medan försäljningen i butikerna ökade nära 10 procent under Black Friday-helgen.

Trots att det var femte året i rad JYSK var en del av Black Friday med besparingar upp till 75 procent, var intresset för de fantastiska erbjudandena fortfarande enormt stort.

Både online på JYSK.se och i JYSKs 138 svenska butiker har Black Friday helgen gett nya omsättningsrekord i förhållande till förra året. Ökningen i antalet online köp på JYSK.se var över 60 procent, och i fysiska butiker ökade försäljningen nära 10 procent.

”Vi kan konstatera att Black Friday fortsätter att vara det stora startskottet på julhandeln och det har varit ett enormt tryck både på vår webbutik och i de fysiska butikerna. Fredagen var, som väntat, den största dagen men det var fullt tryck på kassorna och webben hela helgen som vårt erbjudande var gällande” säger Johan Sjödin, Country Manager på JYSK Sverige.

Onlineförsäljningen växer

På JYSK.se var det mängder av kunder som använde sig av JYSKs Click & Collect-service, där de kan reservera en vara online och sedan hämta den i sin lokala butik vid ett senare tillfälle utan kostnad.

”Fler och fler kunder värderar bekvämligheten att de i lugn och ro kan hitta och reservera de varorna de önskar köpa för att senare hämta dem förberedda, packade och klara i sin lokala butik när det bäst passar de själva. Med 138 fysiska butiker fördelade över hela Sverige är det en stor fördel för kunden att vår online- och fysisk handel hänger så bra ihop”, säger Johan Sjödin

Det var inte enbart i Sverige som Black Friday drog mängder av kunder till JYSK. Även i de övriga 19 länder där JYSK Nordic driver butiker sattes försäljningsrekord, och själva Black Friday på fredagen slutade med ett rekord som den enskilda dagen med högst total omsättning någonsin i JYSKs historia.

Fakta

  • Black Friday erbjudandena gällde Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag.
  • Onlineförsäljningen på JYSK.se steg med över 60 procent.
  • Försäljningen i butikerna steg med nästan 10 procent.
  • Fredagen blev igen den största försäljningsdagen i JYSKs historia.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979, och idag har JYSK fler än 2.500 butiker och 21.000 medarbetare i 49 länder. I Tyskland och Österrike heter butikerna Dänisches Bettenlager – i resten av världen heter de JYSK. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 27 miljarder DKK. JYSKs omsättning är 23,2 miljarder DKK.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43