Följ JYSK Sverige

JYSK skjuter upp etablering i Hagfors

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2018 12:11 CET

Bygget av JYSKs nya butik i Hagfors står still i väntan på beslut från Mark och miljödomstolen.

JYSK Sverige skjuter upp sin etablering i Hagfors. Ursprungligen var planen att JYSK Hagfors skulle stå klar att invigas i början av juni 2019 men eftersom att etableringen överklagats till Mark och miljödomstolen är det inte längre realistiskt.

–Vi hoppas så klart att den här processen ska gå snabbt men vi vet redan att det öppningsdatum vi satt tidigare inte längre är realistiskt, säger Carsten Lönne som är etableringschef vid JYSK Sverige.

JYSK i Hagfors är planerad att ligga i det nya handelsområdet, en dryg kilometer från Hagfors centrum, och blir granne med Lidl och Dollarstore.

–Vi ser närheten till centrum i Hagfors som positivt. Vi vet från erfarenhet att det ger bra synergieffekter för den totala handeln på en ort. De som handlar i centrum har lätt att ta sig till oss och de som handlar hos oss tar sig in till centrum på två minuter med bil, säger Carsten Lönne.

Tredje etableringen i Värmland på kort tid

Etableringen i Hagfors kommer bli JYSKs tredje i Värmland på fyra år. 2016 etablerade sig JYSK i Säffle och 2017 i Torsby. På båda orterna har den lokala handeln ökat under 2017 enligt Handelns utredningsinstitut.

–Vi vill etablera oss i Hagfors för att vi tror på Hagfors som handelsstad och för att vi ser en önskan från kunderna att få handla just på sin egen ort och slippa åka till exempelvis Karlstad, säger Carsten Lönne, etableringschef för JYSK Sverige.

Det nya öppningsdatumet för butiken i Hagfors är ännu oklart. JYSK kommer att ta beslut kring det efter att Mark och miljödomstolen kommit med sitt beslut. Inför öppnandet kommer JYSK anställa 5 nya butiksmedarbetare.

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 700 butiker och 23 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 141 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.577 miljarder EUR.