Gå direkt till innehåll
JYSK testar ny butiksdesign

Pressmeddelande -

JYSK testar ny butiksdesign

Från och med den 12 november fungerar JYSK i danska Horsens som testbutik för framtidens inredning i JYSK-butikerna.

JYSK i Horsens har genomgått en komplett makeover. Målet med ombyggnaden är att inspirera JYSKs kunder på ett annorlunda sätt, samtidigt som det blir ännu enklare för dem att hitta det de söker.

Butikens design har förändrats med kundens shoppingupplevelse i åtanke. Man har valt ljusa material, trägolv och dämpade färger, som sammantaget bidrar till att JYSKs varor framhävs på ett ännu bättre sätt. Syftet är att ge kunderna ytterligare inspiration genom att exponera varor från olika varugrupper i eleganta miljöer i butiken.

– I Horsens försöker vi anpassa butiksupplevelsen efter kundernas behov, så att de får ut så mycket som möjligt av sitt besök. Butiken ska likna kundens eget hem i högre grad än vad våra nuvarande butiker gör. Det är dessutom viktigt för oss att framhäva vårt skandinaviska ursprung. Det gäller både här hemma och, framför allt, utanför Danmarks gränser, säger Michael Lauritzen, Retail Designer på JYSK.

Den första butiken

JYSK i Horsens är tills vidare den enda butiken som får denna genomgripande makeover. I testbutiken kan man nu finputsa konceptet så att det framöver kan användas i flera av JYSKs butiker.

– JYSK i Horsens ska hjälpa oss att förstå vad våra kunder vill ha, och vad som fungerar bäst. På längre sikt kan vi införa konceptet i andra butiker. Självklart fokuserar vi fortfarande på de många bra erbjudanden som JYSK är välkänt för, säger Michael. Inför återinvigningen den 12 november bjuds alla morgonpigga på kaffe och kaka från och med klockan 8:00, och därefter slås dörrarna till framtidens JYSK upp klockan 9:00.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43