Följ JYSK Sverige

​Rekordomsättning för JYSK Nordic

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2018 07:02 CEST

6,7 miljoner fler kunder valde JYSK under det gångna räkenskapsåret, 2017/18.

JYSK Nordic som driver 1 249 butiker i 20 länder, däribland Sverige, kan idag offentliggöra att företaget hade en rekordomsättning på 2,16 miljarder euro för det gångna räkenskapsåret, 2017/18.

Med 82 nya butiker, 6,7 miljoner fler kunder och en rekordomsättning på 2,16 miljarder euro blev räkenskapsåret 2017/18 mycket tillfredsställande för JYSK Nordic.

- Vi har än en gång bevisat att det fortfarande finns goda möjligheter att attrahera fler kunder till våra fysiska butiker. Därför kommer JYSK också att fortsätta att öppna nya butiker, samtidigt som vi utvecklar vår e-handel för att ge kunderna så mycket flexibilitet som möjligt, säger Jan Bøgh, VD och ordförande för JYSK Nordic.

Han gläds över att det ökade antalet kunder märkts både i de fysiska butikerna och i e-handeln.

- Jag har inget tvivel om att framtidens vinnare i detaljhandeln kommer att vara de företag som lyckas kombinera de olika försäljningskanalerna för att ge den bästa kundupplevelsen. Detta är något som vi på JYSK har jobbat med i en rad år men vi är långt ifrån klara och kommer så klart att fortsätta jobba för att göra köpupplevelsen så smidig som möjligt, säger han.

Massiva investeringar

JYSK kommer att fortsätta investera för att utveckla alla delar av verksamheten.

- Under vårt senaste finansår har vi lanserat ett helt nytt butikskoncept som kunderna har tagit emot riktigt bra. Vi kommer att fortsätta att bygga om och modernisera våra butiker så att de blir än mer inspirerande, säger Jan Bøgh.

Dessutom har JYSK Nordic gjort stora investeringar i logistik under det gångna räkenskapsåret. Dels genom att färdigställa utbyggnaden av det stora distributionscentret i Ulldum i Danmark. Men också genom bygget av ett helt nytt distributionscenter i Bulgarien som står klart inom kort.

- En modern logistiksetup och möjligheten att leverera snabbt till både våra butiker och direkt till våra kunder är helt avgörande. Därför är de stora investeringarna som vi gjort i våra distributionscenter extremt viktiga, säger Jan Bøgh.

Fokus på medarbetarna

Att vara en fortsatt attraktiv arbetsgivare är ett annat område som Jan Bøgh pekar ut som särskilt viktigt för JYSK.

- En av anledningarna till att JYSK ökar försäljningen är givetvis att det generellt går riktigt bra för de länder där vi har butiker. Det betyder bland annat att arbetslösheten är låg och därför är det en hård kamp om de bästa talangerna. Vi måste lägga fokus på att rekrytera och utveckla våra medarbetare så att JYSK kan vara en fortsatt stark arbetsgivare. Både för att locka nya talanger och för att behålla de många duktiga kollegor som har varit med och skapat den här framgången, säger Jan Bøgh.

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 600 butiker och 22 000 medarbetare i 50 länder. I Sverige finns 141 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av den danske köpmannen Lars Larsen som är huvudman för en mängd olika företag med en total omsättning på 4.02 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.36 miljarder EUR.