Gå direkt till innehåll
JYSKs kunder donerar 150.000 kronor till Rädda Barnen

Pressmeddelande -

JYSKs kunder donerar 150.000 kronor till Rädda Barnen

På mindre än två veckor har JYSKs kunder köpt över 6.300 tyggäss, vilket har resulterat i en donation på över 150.000 kronor till Rädda Barnen

Mellan den 19-31 December har JYSKs kunder haft möjlighet att stödja en god sak när de har varit på julhandel i någon av kedjans 140 butiker i Sverige.

I samarbete med Rädda Barnen har JYSKs butiker nämligen sålt den så kallade JYSK gåsen, som är ett litet leksaksdjur i tyg, till förmån för barn i hela världen. Gåsens varma dun har en central roll i JYSKs täcken och kuddar, och ingår därför också i JYSKs logotype.

Johan Sjödin, som är Country Manager för JYSK i Sverige, är stolt över både medarbetarnas och kundernas engagemang i den välgörande aktiviteten.

”I en tid när mycket handlar om julklappar, är vi väldigt glada att så många av våra kunder också haft överskott till att köpa en JYSK gås och därmed stödja några av barnen som är mest utsatta i Sverige och runt om i världen. Vi tycker att det är en viktig sak att stödja, och med vår donation på över 150.000 kronor har vi fått bekräftat att det är något som också våra kunder tycker” säger Johan Sjödin.

Hos generalsekreteraren vid Rädda Barnen, Elisabeth Dahlin, ger intresset också stor glädje, och organisationen ser fram emot att kunna göra mycket nytta av den stora donationen.

”Med inkomsterna från JYSK kan Rädda Barnen bland annat hjälpa många av de barn som är fast i krig och katastrofer över hela världen,” säger Elisabeth Dahlin, generalsekreterare hos Rädda Barnen.

För varje gås som sålts, har 25 kronor gått direkt till Rädda Barnen och deras arbete med att hjälpa de mest utsatta barnen i Sverige och resten av världen.

I perioden 19-31 December har det sålts 6333 gäss, vilket resulterat i en donation på totalt 158.325 kronor.

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll