Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rekordresultat för JYSK

JYSK GROUP, ägd av Lars Larsen, nådde en omsättning på 2,9 miljarder euro 2014/15 och ett rörelseresultat (EBIT) på 414 miljoner euro.

JYSK GROUP, ägd av Lars Larsen, nådde en omsättning på 2,9 miljarder euro 2014/15 och ett rörelseresultat (EBIT) på 414 miljoner euro.

JYSK GROUP har vuxit enormt sedan den danske köpmannen Lars Larsen öppnade sin första butik i Århus 1979.

Både omsättning och antalet butiker har ökat kontinuerligt, och måndagen den 7 december kunde JYSK återigen leverera ett rekordresultat, både vad gäller omsättning och vinst.

Omsättningen för räkenskapsåret 2014/15 blev 2,9 miljarder euro, medan rörelseresultatet (EBIT) blev 414 miljoner euro – 17 miljoner euro mer än 2013/14.

JYSKs ägare och styrelseordförande Lars Larsen kallar resultatet tillfredsställande.

– Det långsiktiga målet har alltid varit att göra JYSK till ett större och mer lönsamt företag. Den ökade omsättningen och vinsten visar att vi har klarat oss bra, och nått nya milstolpar i utvecklingen av JYSK GROUP. Men vi är ändå långt ifrån färdiga. Vi ska fortsätta att öppna nya JYSK-butiker världen över, och samtidigt ska vi förstärka och utvidga vår verksamhet online så att vi kan erbjuda internetshopping i alla länder där JYSK har butiker, säger Lars Larsen.

Vinsten ska investeras

JYSK GROUP, som består av JYSK NORDIC, JYSK FRANCHISE och DÄNISCHES BETTENLAGER, har över 20 000 medarbetare och fler än 2 300 butiker i 41 länder.

Lars Larsen tackar alla medarbetare och de många kunder som har valt att göra affärer med företagen inom JYSK GROUP.

– Utan våra kunder och våra engagerade medarbetare skulle det inte finnas någon JYSK GROUP, så de förtjänar en hel del av äran. Därför är jag också glad över att kunna meddela att större delen av vinsten kommer att återinvesteras i verksamheten. Bland annat kommer JYSK att investera mer än 130 miljoner euro i lager i Tyskland, Danmark och Bulgarien för att kunna hålla jämn takt med efterfrågan. Utbyggnaden av lagret i Uldum i Danmark kommer ännu en gång att göra det till det största och modernaste lagret i Nordeuropa, säger Lars Larsen.

Läs årssammanställningen här: http://www.jysk.com/yearly-summary

Ämnen


JYSK GROUP har sitt ursprung i Skandinavien: den första butiken öppnades i Danmark 1979. Idag har JYSK GROUP över 2400 butiker och 20000 anställda i 45 länder. I Tyskland och Österrike är namnet Dänisches Bettenlager – och JYSK i resten av världen. JYSK GROUP strävar efter att etablera sig i hela världen med ett bra erbjudande för alla. Ägaren och grundaren av JYSK GROUP är Lars Larsen som också är ägare till möbelkedjorna Bolia.com, IDE möbler och ILVA – samt ett antal andra företag. Omsättningen för LARS LARSEN GROUP är 3,4 miljarder euro.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43

Relaterat innehåll