Gå direkt till innehåll
Hela listan: JYSKs bästa prestationer 2023

Nyhet -

Hela listan: JYSKs bästa prestationer 2023

Nio stora jubel dundrade under JYSKs stora personalfest i helgen när de bästa prestationerna för räkenskapsåret 22/23 prisades. Bland annat korades JYSK Stenungsund till den bästa JYSK-butiken i Sverige 2023 och årets bästa säljare blev Aymen Abdul Karim, som är säljare i JYSK Länna.

– För exakt ett år sedan den här dagen fick vår fantastiske Daniel Munters kamma hem priset som årets säljare. Där står jag hejar och applåderar bland alla i publiken och tänker, vilken grej, dit ska jag komma. Ett år senare står jag med priset i handen, sa han efter att han korats som vinnare inför de drygt 1200 kollegorna och respektive.

Flera av priskategorierna har varit stående inslag på JYSK AWARDS under många år. Förutom de tidigare nämnda "Årets säljare" och "Årets butik" också "Årets Distriktschef" som Jonny Persson, distriktschef för Greater Stockholm, vann och "Årets omsättningsökning" som togs hem av JYSK Gränbystaden.

Förebilder firades

Nytt för i år var att två förebilder lyftes fram och prisades. Alla anställda på JYSK har under året fått nominera kollegor som gör det lilla extra för att inspirera både kunder och kollegor. Över 120 nomineringar kom in. Vinnarna blev Annie Ekelin från JYSK Sjöbo och Ingela Martinsson från JYSK Välsviken i Karlstad.

Kollegorna på JYSK har lyft fram Ingelas och Annies engagemang och målmedvetenhet. Annie har jobbat på JYSK i två år och Ingela i 26 så det är stor skillnad i erfarenhet men det de har gemensamt är att de ser sina kollegor och kunderna och att de tar sig an nya utmaningar med energi och delar med sig av energin till resten av organisationen.

–Det är superviktigt att lyfta fram medarbetare som Ingela och Annie. De går i fronten för våra värderingar och visar i handling vad det innebär att vara JYSK. Det inspirerar och ger oss andra energi att göra detsamma, säger Johan Sjödin,vd för JYSK Sverige.


Alla vinnare från JYSK Awards 2023

Årets ledare: Filip Stertman, Kundservicechef

Årets B2B-butik: JYSK Luleå

Årets bästa kundservice: JYSK Luleå

Årets förebild: Ingela Martinsson, JYSK Välsviken, Karlstad och Annie Ekelin, JYSK Sjöbo

Årets Omsättningsökning: JYSK Gränbystaden, Uppsala

Årets DCN: Josephine Rooth, Department Manager Online.

Årets distriktschef: Jonny Persson, Distrikt Greater Stockholm

Årets Butik: JYSK Stenungsund

Årets bästa säljare: Aymen Abdul Karim, JYSK Länna

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43