Gå direkt till innehåll
JYSK sparar fraktyta med nya designen

Nyhet -

JYSK sparar fraktyta med nya designen

Under våren genomför JYSK nya produktions- och förpackningsinitiativ som minskar användningen av aluminium med 22 ton och det nödvändiga fraktutrymmet motsvarande 40 fraktcontainrar per år.

JYSK arbetar kontinuerligt med att minska sitt miljöavtryck, och två nya initiativ inom produktion och förpackning är ytterligare ett steg i den riktningen.

– Det är fantastiskt att se att så många av mina JYSK-kollegor fortsätter att utforska nya sätt att minska miljöavtrycket i hela organisationen. Jag har många ambitiösa kollegor som fattar ansvarsfulla beslut, och dessa förbättringar av produktion och förpackningar är bra exempel på små, men värdefulla steg i en positiv riktning, säger Ditte Revsbæk Hansen, som är hållbarhetschef på JYSK.

Sparar 4,5 miljoner aluminiumkåpor

Det första initiativet gäller de populära stapelbara stolarna GUDHJEM och AIDT för utomhusbruk. Stolen har haft en kåpa i aluminium på varje stolsben.

Nu har JYSK, tillsammans med sina leverantörer, framgångsrikt designat om stolarna och tagit bort kåporna i aluminium utan att kompromissa med kvalitet och funktionalitet.

Förändringen sparar totalt 4,5 miljoner enheter, motsvarande 22 ton aluminium varje år.

Ny förpackningslösning för täcken

Det andra initiativet är att användningen av pappersband av FSC-certifierad® kartong implementeras på flera av BASIC-täckena, inklusive de två sommartäckena BREIDTINDEN och STETINDEN (FSC® N001715).

Pappersbandet håller varje täcke snyggt ihoprullat, vilket minimerar utrymmet som används i fraktcontainrarna när täcket fraktas till lager och butik med mer än 40 fraktcontainrar varje år. Det innebär att JYSK kan transportera ytterligare 300 000 sommartäcken på samma yta som tidigare.

Det nya bandet i kartong för täcken som sparar containerutrymme, är i sig inte ny för JYSK eftersom den tidigare har implementerats och använts för sängkläder och lakan, och ersatte dåvarande plastförpackning.

Det initiativet tog bort 27 miljoner plastpåsar årligen, vilket motsvarade 475 ton plast.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43