Gå direkt till innehåll
JYSKs kundservicecenter säljer mer – "Tagit det bästa från ehandeln och butikerna"

Nyhet -

JYSKs kundservicecenter säljer mer – "Tagit det bästa från ehandeln och butikerna"

Personlig service står högt i kurs hos kunderna. Det märks inte minst för JYSKs kundservicecenter där försäljning blivit en allt större del av kundkontakten. Räkenskapsåret 2021–2022 sålde JYSKs kundservicecenter för lika mycket som en större JYSK-butik.

– Den här utvecklingen visar hur viktigt ett bra kundservicecenter är för kundresan. Vi har lyckats ta det bästa från ehandeln, att man kan handla på distans och erbjuder samtidigt den typ av personlig service som man bara kan få i samtal med en annan människa, säger Filip Stertman, kundservicechef på JYSK.

För ett år sedan flyttade JYSKs kundservicecenter från distributionscentret i Nässjö till JYSKs huvudkontor i Arlöv för att komma närmre retailorganisationen. Sedan dess har kundservicecentret haft över 350 000 kundkontakter. Servicen har skattats högt av kunderna med betyget 4,67 på en 5 gradig skala.

– Tidigare har våra 155 butiker och vår webbshop varit våra tydliga säljkanaler men under året har vårt kundservicecenter växt fram som ytterligare ett alternativ. Jag är stolt över hur vårt kundserviceteam mött den efterfrågan. Det går helt i linje med vårt arbete att ge kunderna en sömlös upplevelse av JYSK och att anpassa köpupplevelsen efter kundens personliga behov, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Firar internationella kundserviceveckan

Den här veckan uppmärksammar JYSK internationella kundserviceveckan och passar på att fira kundservicecentrets framgångar det gångna året och samtidigt sprida den goda erfarenheten bland fler medarbetare.

– Vi har bjudit in alla funktioner på huvudkontoret att sitta med och lyssna och ta samtal.  Man lär sig otroligt mycket av att prata med kunderna så vi tror att det kan få bra synergieffekter i alla kanaler. Vi nöjer oss inte bara för att vi fått bra feedback från kunderna, vi vill bli ännu bättre på att möta kunderna där de är, oavsett kanal, säger Filip Stertman.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43