Gå direkt till innehåll
JYSKs nya huvudkontor firades med festlig invigning

Nyhet -

JYSKs nya huvudkontor firades med festlig invigning

Idag klipptes det blå bandet och JYSK Sveriges nya huvudkontor i Arlöv invigdes. Kontoret har totalrenoverats och byggts till och är nu nästan dubbelt så stort som tidigare.

– Vi har väntat och längtat efter den här dagen. Nu har vi ett huvudkontor som är både snyggt och optimalt för de behov som organisationen har, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

På plats under invigningen av huvudkontoret under torsdagen fanns, förutom JYSKs medarbetare, också representanter från kommunen, byggherren YLAB och nyfikna grannar. Stämningen var på topp när JYSK Sveriges vd Johan Sjödin klippte det blå bandet utanför den 600 kvm stora tillbyggnaden.


JYSK Sverige har haft sitt huvudkontor i skånska Arlöv sedan 1994. På kontoret finns löneavdelningen, helpdesk, fastighetsavdelningen, B2B, marknadsavdelningen, delar av retailorganisationen och sedan ett och ett halvt år tillbaka också JYSKs kundservice. Lokalerna från 1994 hade med andra ord blivit trånga.

– I sommar, när vi öppnar i JYSK i Kungälv växer vårt butiksnätet till 157 butiker plus webbshop. För att vara framgångsrika behöver vi se till att talangerna väljer JYSK genom att vara en attraktiv arbetsgivare. Att uppdatera vårt butiksnät är en sak som bidrar till attraktiviteten. Det är vi övertygade om att vårt moderna huvudkontor också kommer göra, säger Johan Sjödin.

Viktiga investeringar i ett osäkrare ekonomiskt läge

2023 har varit ett betydligt osäkrare år för handeln än de två föregeånde pandemiåren. Elpriset, den svaga svenska kronan, inflationen och världsläget har skapat en utmanande situation för handeln. JYSK tog tidigt beslutet att trots osäkerheten hålla fast vid de investeringar som var planerade, både i butiksnätet och på huvudkontoret.

– Det är mycket negativa nyheter runt oss just nu och visst känner vi av det förändrade ekonomiska läget. Men vis av tidigare kriser kommer det en tid när det vänder igen. Därför tror vi att det är viktigt att inte spara in på sådant som kan skapa en bättre arbetsmiljö eller utveckla medarbetarna. Med de här investeringarna är vi ännu bättre rustade för framgång, säger Johan Sjödin vd för JYSK Sverige.

Stora investeringar också i distrubutionscentret i Nässjö

I slutet av april var det invigning på JYSKs distributionscenter i Nässjö. Där har 300 kvm byggts till. Där finns nu en modern matsal för att kunna hantera distributionscentrets växande antal medarbetare och ett utbildningscenter för JYSKs Sveriges interna utbildningar.

– De här investeringarna är en viktig signal till våra medarbetare att vi vill fortsätta satsa på dem. Vi är övertygade att det är deras driv och engagemang som kommer ta oss vinnande genom den ansträngda tid vi har i handeln just nu, säger Johan Sjödin.

Läs mer om utbyggnaden av Distributionscentret i Nässjö här

Under året har JYSK också utökat distributionscentret med ytterligare en extern lagerlokal på 17500 kvm.

Ämnen

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43