Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Lars Larsen Group miljardinvesterar i grön energi

Ägarfamiljen till JYSK, Lars Larsen Group, investerar en miljard kronor i grön energi.

Lars Larsen Group skjuter in en miljard kronor i den danska hållbarhetsfonden Copenhagen Infrastructure IV som förvaltas av Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).
– Det är en klar strategi från vår sida att investera i grön teknologi, säger Jesper Lund, vd för Lars Larsen Group.
Familjeföretaget, som bland annat äger JYSK, öronmärker pengarna till projekt som kan leda till en reducering av världens koldioxidutsläpp.
– Det är viktigt att understryka att vi också ser det som en god investering, säger Jesper Lund.

Mer på gång
Jesper Lund tog över som verkställande direktör i Lars Larsen Group i februari. Tillsammans med ordföranden Jacob Brunsborg, har han gjort upp en plan för hur koncernen i framtiden ska ta en mer aktiv roll som långsiktig investerare, bland annat i hållbara, gröna projekt.
– Lars Larsen är en mycket välfungerande verksamhet och det ger oss en unik möjlighet att gå in som invsterare i större projekt, bland annat inom energisektorn. Investeringen i Copenhagen Infrastructure Partners ska ses som det första steget, men på sikt vill vi göra mer än så, säger Jesper Lund.

Viktig partner
Jakob Baruël Poulsen, managing partner på CIP gläder sig åt att Lars Larsen Group valt att investera i Copenhagen Infrastructure IV:
– CIPs fonder investar globalt i stora gröna energiprojekt. Kapital från danska institutionella investerare och familjekonstellationer är en grundpelare i vår verksamhet och vi värdesätter det förtroende som Lars Larsen Group gett oss och ser fram ett fortsatt samarbete.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43