Gå direkt till innehåll
Testfakta: JYSKs kronljus KARLPETER ger "mest ljus för pengarna"

Nyhet -

Testfakta: JYSKs kronljus KARLPETER ger "mest ljus för pengarna"

JYSKs kronljus KARLPETER ger mest ljus för pengarna. Det konstaterar Testfakta efter ett jämförande laboratorietest av kronljus.

Kronljusen KARLPETER och nio andra fabrikat har genomgått ett jämförande laboratorietest och slutade som testvinnare med totalbetyget 9,7 på en tio gradig skala. Det gör JYSKs kronljus till "klar testvinnare" i jämförelse med de övriga testade ljusen på den svenska marknaden.

Det är forskningsinstitutet RISE som på uppdrag av Testfakta bland annat har mätt brinntid, droppbildning, ljuslågans utseende och sotbildning.

JYSK Kronljus KARLPETER
JYSKs kronljus KARLPETER har erhållit Testfaktas kvalitetsmärkning; Verified Quality & Performance.

I testet har tre ljus slumpmässigt valts ut från varje förpackning. Ljusen har sedan placerats i varsin hållare i ett dragfritt utrymme som efterliknar en vanlig miljö i ett hem. Ljusen har därefter fått brinna ned till den räfflade foten och medelvärdet av de tre ljusens brinntid har räknats fram.

JYSKs kronljus KARLPETER brann i genomsnitt 7 timmar och 28 minuter vilket gav den längsta brinntiden per krona i testet. Ljusen uppvisade också en jämn kvalité, sotade inte, rann inte och hade en stabil låga. För det goda testresultatet har kronljusen KARLPETER erhållit Testfaktas kvalitetsmärkning; Verified Quality & Performance.

Ta del av Testfaktas laboratorietest här

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43