Gå direkt till innehåll
​Ett budskap till alla kunder

Pressmeddelande -

​Ett budskap till alla kunder

En trygg Black Friday.
Det är vad som står högst på JYSKs önskelista, när årets största shoppinghelg nu inleds.

Ända sedan pandemins utbrott i våras har JYSK arbetat intensivt med att höja säkerheten och motverka smittspridning i företagets 148 butiker runt om i landet.
När Black Friday-helgen nu inleds, genomförs den i enlighet med Folkhälsomyndighetens och Svensk Handels riktlinjer.
JYSKs hållning är att våra rutiner fungerar. Men vi behöver hjälp från våra kunder.
– Det är en extraordinär situation, men våra kunder ska veta att deras och våra medarbetares säkerhet står i första rummet, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Inför Black Friday-helgen har flera åtgärder vidtagits för att öka säkerheten: Förlängda öppettider, längre kampanjperiod, skyddsvärdar i varje butik för att säkra att alla ska kunna hålla avstånd, skärpta rutiner med frekvent avtorkning av ytor, rikliga mängder handsprit – både för kunder och medarbetare.
Precis som innan gäller samma bestämmelser för kunder som i övriga samhället: stanna hemma om du känner dig sjuk, håll avstånd och ha god handhygien.

Om det riskerar bli trångt i butikerna kan kunder komma att behöva köa för att bli insläppta. Allt enligt ett system som prövats på butiksöppningar under hösten och som visat sig fungera väl.
JYSKs arbetsmiljöspecialist, Caroline Amarelle, följer utvecklingen noggrant. Hon är arkitekten bakom många av de rutiner som införts och som hittills fungerat väl.
– Att döma av de sjukdomsutbrott vi haft på företaget sedan i våras, fungerar våra rutiner. Vår smittspårning har visat att de flesta smittats någon annanstans.

De som inte vill besöka fysiska butiker under helgen kan få samma erbjudanden i vår nätbutik JYSK.se
Kunder som väljer den vägen, kan då också välja att få sina varor hemkörda.
– Black Friday är en av årets största försäljningsperioder för JYSK. Omsättningsmässigt ligger den långt över en vanlig helg och mot bakgrund av att vi känner oss trygga med våra säkerhetsåtgärder hoppas vi att även våra kunder ska göra det, säger Johan Sjödin.


FAKTA/Att tänka på som kund:

  • Kom inte in om du känner symtom – våra erbjudanden finns även i vår nätbutik.
  • Håll avstånd – både till andra kunder och till våra medarbetare.
  • Smörj in händerna i handsprit – vi har köpt in rikligt med flaskor inför rean.
  • Ha tålamod – den kommande helgen kan det komma mycket folk, och för att det ska vara säkert för dig och för alla andra, kan det vara bra med tålamod.
  • Ser det ut att vara mycket folk i våra butiker, överväg att komma tillbaka vid en annan tidpunkt. Det ska mycket till för att våra produkter ska ta slut.
  • Märker du att någon i omgivningen, en medarbetare eller kund, glömmer av att följa reglerna, dra dig inte för att påminna. Alla kan vi göra misstag, vi gör det här tillsammans.

Ämnen

Taggar


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 900 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 148 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Presskontakt

Daniel Persson

Daniel Persson

Kommunikationschef +46722495243