Gå direkt till innehåll
JYSK rebrandar i Tyskland

Pressmeddelande -

JYSK rebrandar i Tyskland

I höst 2021 försvinner varumärket DÄNISCHES BETTENLAGER i Tyskland och ersätts av JYSK.

Sedan JYSK öppnade sin första butik i Tyskland 1984, har kunderna där känt JYSK under namnet DÄNISCHES BETTENLAGER.

Det blir det emellertid ändring på nu, när nästan 1 000 tyska butiker i höst byter namn till JYSK.

"Det är något vi arbetat med en längre tid, utan att ha en konkret tidsplan. Men det har vi nu, och det betyder att vi kan informera kunder, medarbetare och samarbetspartners", säger Jan Bøgh, vd för JYSK.

Redan i oktober genomförde JYSK det första steget i namnbytet när 88 butiker i Österrike gjorde samma byte.

Ett skifte, som visat sig bli väl mottaget av kunderna.

"Med namnbytet kommer okcså mnya koncept, uppdaterade butiker och inte minst nya produkter. Det uppskattade kunderna i Österrike, där vi sett ett markant uppsving i försäljningen", säger Jan Bøgh.

Stor potential

Erfarenheterna från österrike, i kombination med fördelarna att bara ha ett varumärke, är skälen till att JYSK väljer att byta namn i Tyskland redan i år.

"Vårt fokus på skandinavisk inspirerande design och nya koncept har tagits väl emot i de länder som tidigare styrdes från Tyskland, som utöver Österrike är Italien, Frankrike, Spanien, Schweiz och Portugal. Därför tror vi att det är en stor fördel att anpassa namn, koncept och sortiment så fort som möjligt," fortsätter Jan Bøgh.

"Med bara ett varumärke blir det samtidigt lättare att hålla fokus på våra marknadskncept och få glädje av det på alla marknader."

Enbart JYSK

När namnen på alla tyska butiker bytts ut är JYSK färdig med namnändringen som påbörjades i april 2001. Då bytte butikerna i danmark, Sverige och Finland namn från JYSK bäddlager till att enbart heta JYSK.

"Det har naturligtvis varit ett långt uppehåll, sedan vi påbörjade namnbytet fram till Österrike 2020, det beror på att JYSK tidigare var uppdelat i två företag. Jag är övertygad om att både kunder och medarbetare kommer uppskatta namnbytet i Tyskland," säger Jan Bøgh.

Ämnen

Taggar


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 900 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 148 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Presskontakt

Daniel Persson

Daniel Persson

Kommunikationschef +46722495243