Gå direkt till innehåll
Henrik Börjesson, butikschef i Simrishamn har varit med från början, 1995. Nu flyttar han och kollegorna till en helt ny butik i Simrishamn.
Henrik Börjesson, butikschef i Simrishamn har varit med från början, 1995. Nu flyttar han och kollegorna till en helt ny butik i Simrishamn.

Pressmeddelande -

JYSK rivstartar etableringsåret – "Årets butik" Simrishamn flyttar

Osäkerheten i den svenska och globala ekonomin påverkar inte JYSKs etableringstempo. Bara åtta dagar in i det nya räkenskapsåret rivstartar JYSK med två nyöppningar, i Simrishamn och Falun.

– Kunderna kommer få en överraskning när de går in genom dörrarna till den nya butiken. Så här har Simrishamnsborna inte sett JYSK tidigare, säger Henrik Börjesson, butikschef i Simrishamn.

Etableringstempot håller i sig under året

JYSK har haft ett högt tempo vad gäller butiksaktiviteter det senaste året med det ambitiösa målet att bygga om samtliga butiker enligt det nya konceptet innan utgången av nästa räkenskapsår, siste augusti 2024. Osäkerheten i den svenska och globala ekonomin påverkar inte de planerna. 

– Vi är halvvägs med projektet snart. Redan nu är ytterligare 31 butiksaktiviteter inplanerade det närmsta året. Förtom att bygga om och flytta butiker kommer vi att utöka butiksnätet med tre butiker så när räkenskapsåret är slut har JYSK Sverige 158 butiker över hela Sverige, säger Sara Winblad, etableringschef för JYSK Sverige.

Falun och Simrishamn först ut under nya räkenskapsåret

JYSK har funnits i Simrishamn sedan 1995. Förra året utsågs Simrishamnsbutiken till årets butik efter att ha servat kunderna på ett utmärkt sätt genom pandemin och därför presterade bäst av samtliga JYSK-butiker i Sverige.

Under det gångna året har bygget av JYSKs nya butik i Simrishamn väckt nyfikenhet bland invånarna. Under torsdagen får de äntligen möjlighet att besöka den nya butiken.

– Vi har planerat en riktig Simrishamnsfest. Det lokala bandet Barberare Persson Okett kommer och spelar på öppningsdagen och det blir många fina erbjudanden såklart, säger Henrik Börjesson, butikschef i Simrishamn.

Förutom öppningen av den flyttade butiken i Simrishamn blir det också öppningsfest i Falun under torsdagen, där den befintliga butiken fått ett helt nytt utseende med inspiration i fokus.

Ämnen


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård. 

I dag har JYSK fler än 3 100 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 28 500 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 39,1 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2020/2021. JYSKs omsättning för samma period var 32,6 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43