Gå direkt till innehåll
JYSK sätter nytt omsättningsrekord

Pressmeddelande -

JYSK sätter nytt omsättningsrekord

Trots att en lång rad globala faktorer utmanat handeln under räkenskapsåret 2021/22 levererar JYSK omsättningsrekord med en omsättning på 4.87 miljarder euro, vilket innebär en växt på 11 procent.

– Trots att vi lägger ett väldigt speciellt år bakom oss har vi levererat ett bra resultat sett till omsättningen. Det kan vi särskilt tacka våra dedikerade medarbetare för och så kan vi glädja oss med att våra kunder fortfarande tycker att vi har ett bra erbjudande för dem. Det har inte blivit mindre viktigt nu, i en tid när människor verkligen behöver prioritera vad de ska lägga pengar på, säger Jan Bøgh, President & CEO för JYSK.

Fler kunder trots globala utmaningar

Precis som för många andra företag har globala faktorer som stigande inflation och ökande kostnader utmanat JYSK under räkenskapsåret 2021/22. Kriget i Europa fick också till följd att JYSK tvingades stänga 30 butiker i Ukraina, Belarus och Ryssland.
Trots det kan JYSK se att 7.7 miljoner fler kunder valde att handla hos JYSK under räkenskapsåret, än året innan.

– Vi upplever tydligt att konsumenterna börjar hålla igen lite. Växten i både omsättning och kunder var framför allt innan sommaren. En del av de extra kunderna är dessutom några som vänt tillbaka efter Coronakrisen när många butiker tillfälligt hölls stängda, så alla kunder är inte nya. Och nu ser vi att kostnaderna stiger också, så man kan lugnt säga att världssituationen utmanar oss, säger Jan Bøgh.

Torsdagen den 24 November publicerar JYSK årsrapporten för räkenskapsåret 2021/22, då publiceras också ett mer specifikt resultat för JYSK Sverige.

Läs mer om det globala omsättningsrekordet här.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård. 

I dag har JYSK fler än 3 200 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan fler än 30 000 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 39,1 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2020/2021. JYSKs omsättning för samma period var 36,2 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43