Gå direkt till innehåll
Ronja Ali, butikschef för JYSK Länna och Linda Nyqvist, Ansvarig Nationella Företagspartners, Stadsmissionen.
Ronja Ali, butikschef för JYSK Länna och Linda Nyqvist, Ansvarig Nationella Företagspartners, Stadsmissionen.

Pressmeddelande -

JYSK skänker 180 000 kronor till Stadsmissionens hemlöshetsarbete

JYSK skänker 180 000 kronor till Stadsmissionens arbete med hemlöshet. Under en kampanj i månadsskiftet mars/april såldes nära 18 000 kuddar och täcken av märket Downfeel. Tio kronor per kudde går nu till Stadsmissionens viktiga arbete.

– Det var fantastiskt att se våra medarbetare sluta upp kring den här frågan. Hemmet är så otroligt viktigt för vår verksamhet men det är ingen självklarhet för alla att ens ha ett hem. Stadsmissionen gör ett stort och viktigt arbete för att ge de som lever i utsatthet möjlighet att äta, duscha, vila och förändra sin situation, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Under månadsskiftet mars/april kunde kunderna se och ta del av kampanjen i JYSKs kampanjblad, butiker och online. Samtidigt bidrog Sveriges Stadsmissioner med viktig fortbildning för JYSK Sveriges medarbetare kring situationen för de som lever i utsatthet i Sverige idag. Bland annat genom en föreläsning för alla JYSK Sveriges säljambassadörer om olika typer av hemlöshet, vilka behov som finns och vad Stadsmissionerna gör i sitt hemlöshetsarbete.

Pengarna från kampanjen kommer nu att gå till Sveriges Stadsmissioner och fördelas till Stadsmissionens verksamheter på olika platser i Sverige.

– Vi vill tacka JYSK för deras engagemang och stöd till Sveriges Stadsmissioner. Insamlade medel från kampanjen kommer att gå till vårt arbete för människor som lever i hemlöshet runt om i landet. Jag tycker att det är ett så fint sätt att bidra – genom en kampanj som engagerar både medarbetare och kunder. Tack JYSK – tillsammans gör vi skillnad, säger Linda Nyqvist, Ansvarig Nationella Företagspartners.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård.

I dag har JYSK fler än 3 200 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 30 000 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 44,0 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2021/2022. JYSKs omsättning för 2021/2022 var 36,2 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43