Gå direkt till innehåll
JYSK-medarbetarna packar resväskan och åker på fest. Under tiden håller butikerna stängt.
JYSK-medarbetarna packar resväskan och åker på fest. Under tiden håller butikerna stängt.

Pressmeddelande -

JYSK stänger de svenska butikerna – för att hylla medarbetarna

På söndag stänger JYSK de svenska butikerna.
Anledningen?
Medarbetarna är bjudna på fest.

Medarbetarna i de 158 svenska butikerna, på huvudkontoret samt på JYSKs distributionscenter i Nässjö har alla fått inbjudan till den årliga personalfesten. Totalt handlar det om över 1500 inbjudna JYSK-medarbetare – och de får ta med sig sina respektive om de vill.

– Det kan verka konstigt att vi väljer bort en dags omsättning när handeln fortsätter vara utmanad men vi tror att det är precis nu det är som viktigast att hylla och fira det jobb alla gjort det senaste året, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Det är inte första gången som JYSK stänger butikerna för att fira de anställda. Tanken kommer från JYSKs grundare Lars Larsen som instiftade traditionen med årlig personalfest.

– Det är helt enkelt en investering som vi väljer att göra varje år för att vi vill tacka våra medarbetare och för att vi vet att det ger vår verksamhet och medarbetarna energi. När vi får chans att samlas och träffa varandra uppstår många goda synergieffekter som följer med tillbaka till butikerna, distributions centret och huvudkontoret, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Under festen kommer årets bästa prestationer hyllas. Bland annat kommer årets bästa butik, årets förebild och årets ledare att prisas. De medarbetare som firar 10, 15, 20, 25 och 30 år på JYSK kommer också att hyllas extra.

Under tiden butikerna håller stängt går det bra att handla precis som vanligt via JYSK.se.

* Ett par svenska butiker i köpcenter och handelsplatser kommer hålla öppet på grund av lokala avtal med hyresvärden.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård.

I dag har JYSK fler än 3 300 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 30 000 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 44,0 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2021/2022. JYSKs omsättning för 2021/2022 var 36,2 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43