Gå direkt till innehåll
JYSK Sverige fortsatte växa och investera under FY 21/22

Pressmeddelande -

JYSK Sverige fortsatte växa och investera under FY 21/22

Under räkenskapsåret 21/22* fortsatte JYSK Sverige att växa. Det svenska butiksnätet utökades med tre nya butiker och omsättningen ökade till 4,91 miljarder SEK. Resultatet är det näst bästa någonsin, 538 miljoner SEK.

– Det var ingen lätt uppgift att gå upp emot 2021 års fantastiska resultat. Det gångna räkenskapsåret har haft många utmaningar med ekonomi, krig och pandemi. Ändå ser vi en stabil positiv utveckling av JYSK Sverige över tid. Det är en enorm styrka vi har, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Året har präglats av fortsatt stora investeringar, dels påbörjades utbyggnaden av huvudkontoret i Arlöv, dels fortsatte uppdateringen och utbyggnaden av butiksnätet. Hela 31 butiksaktiviteter genomfördes, med målet att ha uppdaterat samtliga butiker till det nya butikskonceptet till utgången av nästa räkenskapsår.

Utvecklingen av butikslayouten och sortimentet är två av framgångsfaktorerna de senaste tolv månaderna. Medarbetarnas höga engagemang är en annan förklaring.

– Vi hade en hög ambitionsnivå när vi gick in i räkenskapsåret. Vi ville öka taken rejält med uppdateringen av vårt butiksnät och vi ville genomföra flera större satsningar på medarbetarna kring träning och utbildning och allt det har vi lyckats med. Att vi växer och samtidigt har det bästa medarbetarresultatet någonsin är jag väldigt stolt över, säger Johan Sjödin, vd JYSK Sverige.

Fler företag väljer JYSK

Räkenskapsåret 21/22 blev också ett positivt år för JYSK B2B. Företagsförsäljningen ökade med 62% och utvecklingen håller i sig in i det nya räkenskapsåret, som startade första september i år.

– Många företag valde JYSK under 2022. Vi finns på 155 platser i Sverige så det är enkelt att få bra service lokalt. Och vi ser att utvecklingen håller i sig. Under bara oktober månad i det nya räkenskapsåret registrerade sig drygt 1000 nya företagskunder hos JYSK, säger Lars Svantesson, B2B Manager för JYSK Sverige.

Räkenskapsåret 21/22 i korthet:

* Räkenskapsåret 21/22 sträckte sig från 1 september 2021 till 31 augusti 2022.

Länk till JYSKs globala resultat: https://ipaper.ipapercms.dk/JYSK/dk/annualreport/annual-report-20212022/

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård. 

I dag har JYSK fler än 3 200 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 30 000 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 39,1 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2020/2021. JYSKs omsättning för 2021/2022 var 36,2 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43