Gå direkt till innehåll
JYSKs butikssatsning går in på upploppet

Pressmeddelande -

JYSKs butikssatsning går in på upploppet

De senaste tre åren har JYSK gjort stora investeringar i butiksnätet. Nära 100 butiker har byggts om och ytterligare fem svenska orter har fått en JYSK butik. Nu går projektet in på upploppet.

– Det närmsta året kommer vi att uppdatera ytterligare 28 butiker och öppna en ny JYSK butik i Vallentuna. Det har varit ett rasande tempo de senaste åren men när året är slut har vi i stort sett hunnit uppdatera hela vårt butiksnät, säger Sara Winblad som är etableringschef på JYSK.

Det stora projektet att uppdatera hela det svenska butiksnätet startade i Backaplan 2017 men har intensifierats de senaste två åren. För att lyckas hålla det höga tempot har JYSK skapat två etableringsteam som arbetar heltid med att bygga om butikerna.

– Vi har öppnat ombyggda butiker varannan vecka i två års tid. Det kräver en del av organisationen. Jag tycker att vi har löst det på ett fantastiskt sätt och tagit tillvara på all kompetens och kunskap vi skaffat oss över tid, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Redan under torsdagen, sju dagar in i det nya räkenskapsåret, firades den första nyinvigningen för året när JYSK Sölvesborg bjöd in kunderna till sin uppdaterade JYSK-butik.

Under året nås också en milstolpe i projektet när JYSK Sveriges första 3.0 butik i Backaplan får en andra uppdatering.

– Vi har fått mycket positiv input från våra kunder kring vårt nya koncept under de senaste sex åren. Men vi har också lärt oss mycket nytt. Så när vi nu bygger om Backaplan igen så skruvar vi ytterligare lite på konceptet. Bland annat genom att jobba ännu mer med belysning, inspirerande miljöer och känslan i butiken, säger Sten Nielsen, konceptchef för JYSK Sverige.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård.

I dag har JYSK fler än 3 200 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 30 000 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 44,0 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2021/2022. JYSKs omsättning för 2021/2022 var 36,2 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43