Gå direkt till innehåll
Stor succé  när JYSK öppnade ny butik i Falköping

Pressmeddelande -

Stor succé när JYSK öppnade ny butik i Falköping

Det blev stor succé när JYSK öppnade på ny adress i Falköping under torsdagen. Öppningsdagen blev JYSKs största hittills under räkenskapsåret 22/23.

– Det var en otroligt härlig känsla hela dagen. Vilket fantastiskt välkomnande från kunderna som var på plats för att se när vi klippte det blå bandet och sedan fortsatte att strömma till under hela dagen, säger Carl Sjöberg, distriktschef för JYSKs distrikt Västra Götaland dit Falköping tillhör.

JYSK har en lång historia i Falköping. Butiken, som fram till igår låg på Göteborgsvägen öppnade 1995. Efter 28 år, var det igår dags att flytta till en ny adress vid den externa handelsplatsen på Gunnestorpgatan, med Elgiganten som närmsta grannar.

– Vi har många trogna kunder i Falköping som besökt den gamla butiken varje vecka för att kika runt. Det var många av dem som kom under öppningen och gav oss riktigt bra respons på den nya butiken. Men det var också massor av kunder jag aldrig sett. Det var en så rolig dag, säger Ulrika Helander som är vikarierande butikschef för JYSK Falköping och har arbetat i butiken sedan 1998.

Största öppningen i år

Öppningen av den nya butiken i Falköping var den tjugonde i ordningen under räkenskapsåret* 22/23 och öppningsdagen blev också den omsättningsmässigt största hittills. Också i Eskilstuna var det en lyckad öppningsfest under torsdagen. Där har den befintliga butiken uppdaterats till det senaste konceptet.

– Vi bestämde oss tidigt för att hålla fast vid våra investeringar trots konjunkturen. Nu har vi 13 butiksaktiviteter kvar det här räkenskapsåret och nästa räkenskapsår håller vi samma tempo. Så det blir många fler öppningsfester med kunderna framöver, säger Sara Winblad, Etableringschef för JYSK Sverige.

*Räknat öppning av nya, flyttade och ombyggda butiker FY22/23.

Ämnen

Regioner


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård.

I dag har JYSK fler än 3 200 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 30 000 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 44,0 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2021/2022. JYSKs omsättning för 2021/2022 var 36,2 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43