Gå direkt till innehåll
Elin Andersson har bara arbetat på JYSK i två år och är redan butikschef. I helgen utsågs hon till årets säljare inom JYSK i hela Sverige..
Elin Andersson har bara arbetat på JYSK i två år och är redan butikschef. I helgen utsågs hon till årets säljare inom JYSK i hela Sverige..

Pressmeddelande -

Storslam för Nordvästskåne på JYSK-galan

Det blev storslam för nordvästra Skåne när JYSK höll sin årliga gala i helgen.
Såväl årets säljare som årets distriktschef är från området.
 Ska jag vara helt ärlig blev jag gladare när Elin Andersson vann än när jag gjorde det, säger kollegan och distriktschefen Kristoffer Bergqvist.

Årets JYSK-gala hölls i år digitalt på grund av covid-19-pandemin, men i norra Skåne dämpades inte euforin för det.
Två av de mest prestigefyllda prisen, som delades ut under kvällen, tillföll nämligen området.
Elin Andersson, butikschef i Landskrona, utsågs till årets säljare medan Kristoffer Bergqvist blev årets distriktschef - vilket var andra gången han tog hem det priset.
– Ett tecken på att vi är ett starkt distrikt, säger Kristoffer Bergqvist, som leder nio butiker i norra Skåne.

Elin Andersson har jobbat inom JYSK i två år och gjort raketkarriär. Hon har gått från att vara säljare i butiken på Väla utanför Helsingborg, till att bli chef för butiken i Landskrona.
– Det var pirrigt, men jag var väldigt förväntansfull inför att priset skulle delas ut, säger hon.
Liksom nära 900 kolleger följde hon dramat från den direktsända galan hemifrån Landskrona. En milsvid skillnad jämfört med att få gå upp och ta emot priset inför över tusen åskådare.
– Jag var på galan förra året, det var då jag fick upp ögonen på priset 'årets säljare'. Jag tänkte direkt att det skulle bli mitt nya mål.
Hur gör man för att bli årets säljare?
– Man är sitt bästa jag varje dag. Vi jobbar varje dag med att ge kunderna ett bra bemötande.

Elin Andersson satsar nu, i sin roll som butikschef, på att få medarbetarna att stärka vi-känslan i butiken, något som redan gett rseultat.
– Vi har jätteroligt tillsammans och kör mycket säljtävlingar, det är roligt när man märker att man får med alla på en sådan grej.
Var kommer din tävlingsinstinkt ifrån?
– Den kommer nog från min familj.
Så det är inte helt lätt att fira jul hemma hos er?
– Nej, det är mycket spel och mycket bråk. Och jag vinner så klart...

När det blev känt att Elin Andersson vunnit, i konkurrens med ytterligare 16 nominerade från hela landet, plingade det oavbrutet i hennes mobil av kolleger som ville gratulera. Nu, några dagar efter galan, har Elin Andersson redan satt upp nya mål:
– Nästa år siktar vi på att vinna bästa butik. Det kommer bli vårt stora mål här i Landskrona.
Kristoffer Bergqvist är lyrisk över sin stjärnsäljare:
– Hon kan gå hur långt som helst, säger han. Hur långt bestämmer hon bara själv. Elin är en supertalang.

Klippt ur motiveringen: "Elin är Sveriges bästa kundservice personifierat. Elin nöjer sig aldrig med att leende tillgodose kundernas behov utan hon skapar ständigt nya behov för alla våra nöjda kunder i Landskrona. Elin gör skillnad varje dag och med varje kund, därför förtjänar hon utnämningen årets säljare Jysk Sverige 2020."

Ämnen

Kategorier

Regioner


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 900 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 148 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43