Gå direkt till innehåll
JYSK och Lars Larsen Group donerar tillsammans två miljoner kronor till Röda korset och UNICEF. Bild: Röda korset.
JYSK och Lars Larsen Group donerar tillsammans två miljoner kronor till Röda korset och UNICEF. Bild: Röda korset.

Nyhet -

JYSK och Lars Larsen Group ger stöd till nödhjälp efter jordbävningar – skänker 2 miljoner danska kronor

För att hjälpa offren för jordbävningskatastrofen i Turiket och Syrien donerar JYSK och Lars Larsen Group totalt 2 miljoner danska kronor till Röda Korset och UNICEF, som tillhandahåller nödhjälp i de drabbade områdena.

Situationen i de jordbävningsdrabbade områdena Turkiet och Syrien kräver åtgärder. Därför har JYSK och Lars Larsen Group beslutat att donera totalt 2 miljoner danska kronor till de internationella humanitära organisationerna Röda Korset och UNICEF, som redan finns i de områden där människor behöver nödhjälp mest.

– Vi, som alla andra, har följt den desperata situationen efter jordbävningarna och påverkas djupt av den mänskliga tragedi som naturkatastrofen har orsakat för lokalbefolkningen. För att hjälpa offren på bästa möjliga sätt har vi därför beslutat att stödja Röda Korsets och UNICEFs katastrofhjälpsarbete ekonomiskt genom att donera 2 miljoner danska kronor, säger Jesper Lund, President och CEO för Lars Larsen Group.

– Antalet människor i Turkiet och Syrien som drabbats av jordbävningarna och efterdyningarna fortsätter att öka timme för timme och därmed ökar också behovet av humanitärt bistånd. Röda korset och UNICEF finns redan i de drabbade områdena och har den expertis som krävs för att tillhandahålla den rätta och mest effektiva insats som det finns ett så stort behov av. Vi hoppas att vår gemensamma donation kan göra nytta i det sammanhanget, säger Jan Bøgh, President och CEO för JYSK.

Parallellt med det ekonomiska stödet undersöker JYSK om företaget kan hjälpa till med produkter ur sortimentet som filtar, sovsäckar, liggunderlag och andra förnödenheter till de människor som plötsligt mist sina hem.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43