Gå direkt till innehåll
Många JYSK-medarbetare får flera månadslöner i bonus.
Många JYSK-medarbetare får flera månadslöner i bonus.

Nyhet -

Ny rekordbonus till JYSK-medarbetare

JYSKs medarbetare slår återigen rekord i utbetald bonus.
Tack vare hårt arbete i ett helt år, har många medarbetare kunnat kvittera ut flera månadslöner extra.
Och för andra året i rad är det butikerna i Stockholm som dominerar topplistan.

Det är en stor del av JYSKs kultur att ge tillbaka av det värde medarbetarna skapar. Så när JYSK går bra - går det bra även för medarbetarna.
Det senaste verksamhetsåret är ett färskt exempel på det.
När ekonomichef Mads Nymann-Hjorth gått igenom räkenskaperna visar det sig att JYSKs medarbetare återigen sprängt bonustaket och i år kunnat kvittera ut sammanlagt 43,5 miljoner kronor i bonus.
Fördelat på JYSK Sveriges drygt tusen medarbetare och 152 butiker blir det i snitt 286 000 kronor per butik och därmed en rejäl slant till de flesta medarbetare.
– Jag vet hur mycket det betyder för medarbetarna att få den här möjligheten, och det känns lika skönt varje år att betala ut bonusen, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Med 43,5 miljoner i bonus överträffar JYSK fjolårets bonusrekord med över tio procent.
Det är en ökning många på förhand inte trodde var möjlig - mot bakgrund av de svårigheter många butikskedjor ställts inför det gångna året.
JYSK presenterar sitt bokslut först den 30 november, men det har redan kommunicerats att koncernen hade en total omsättning på 32,6 miljarder danska kronor förra verksamhetsåret. Detta motsvarar en omsättningsökning på sju procent, trots att en stor andel av koncernens butiker varit stängda i flera månader på grund av pandemin.

I Sverige har JYSK inte behövt ställas inför sådana prövningar. Däremot har restriktioner och sjukskrivningar pressat många butiker, samtidigt som alltfler kunder upptäckt JYSK och återvänt.
Bonusen är individuell och beräknas bland annat utifrån hur väl varje butik lyckats med sin insats. De butiker som överträffat förväntningarna mest, belönas således också mest.
Och bland tio-i-topp återfinns fem Stockholmsbutiker, något som särskilt gläder Anders Ljungar, retail manager, för JYSK i östra Sverige.
– Vi har haft en fantastisk försäljningstillväxt de senaste två åren. Alltfler kunder upptäcker JYSK och vi lyckas möta deras förväntningar och ge dem ett bra kundbemötande, säger han.
– Jag är superstolt över det arbete som lagts ner och som gjort att JYSK blivit stort i Stockholm.

Butikerna vars medarbetare fick mest bonus 2021*:

1)  Bromma, Stockholm 635 000
2)  Barkarby, Stockholm 621 000
3)  Hässleholm 529 000
4) Sundsvall 464 000
5)  Västberga, Stockholm 443 000
6) Alingsås 435 000
7) Borås 414 000
8) Gustavsberg, Stockholm 410 000
9) Mjölby 378 000
10) Länna, Stockholm 376 000

* Baserat på omsättningsökning. I snitt arbetar 4-12 medarbetare i butikerna ovan.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43