Gå direkt till innehåll
Idag öppnade JYSK i Alvesta - "Positivt med handel på hemorten"

Pressmeddelande -

Idag öppnade JYSK i Alvesta - "Positivt med handel på hemorten"

Efter spänd väntan fick butikschefen Carolin Klasson äntligen öppna butik i sin barndomsstad. Butiken i Alvesta är JYSKs första nyetablering under 2023.

Jag är extremt taggad just för att jag är härifrån, sa butikschefen Carolin Klasson innan öppningen.

I och med öppnandet av JYSKs butik i Alvesta imorse går det att räkna till 156 fysiska butiker i det svenska butiksnätet. Butiken är först ut att öppna på den handelsplats som växer fram på Spånglanda i Alvesta. Snart får JYSK sällskap av både jem&fix och Dollarstore.

Stämningen under öppningsmorgonen var förväntansfull. Nyfikna Alvestabor hade samlats utanför butiken för att se när Carolin klippte det blå bandet och släppte in de första kunderna i butiken.

– Under hela uppbyggnadstiden har vi fått nyfikna frågor från Alvestaborna. Det har inte funnits handelsalternativ som detta för de som bor i och kring Alvesta tidigareutan man har fått resa härifrån för att handla. Så det är klart att många ser det som en fördel att kunna handla på sin egen ort från och med nu.

I slutet av juni öppnar JYSK ytterligare en ny butik i Kungälv. Utöver det kommer fem butiker att flytta och tolv butiker uppdateras till JYSKs nya butikskoncept fram till räkenskapsårets slut siste augusti 2023.

Ämnen


JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård. 

I dag har JYSK fler än 3 200 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 30 000 medarbetare.

2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 39,1 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2020/2021. JYSKs omsättning för 2021/2022 var 36,2 miljarder danska kronor.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43