Gå direkt till innehåll
Ledningsgruppen för JYSK Sverige och Finland. Övre raden fv: Johan Sjödin, Jesper Trapp, Kenneth Pedersen, Jonas Lundberg, Mads Nymann Hjorth. Nedre raden fv: Anders Ljungar, Leena Pakarinen, Jenny Wimnér, Leena Saario, Tiina Palosaari, Mirja Ahrén
Ledningsgruppen för JYSK Sverige och Finland. Övre raden fv: Johan Sjödin, Jesper Trapp, Kenneth Pedersen, Jonas Lundberg, Mads Nymann Hjorth. Nedre raden fv: Anders Ljungar, Leena Pakarinen, Jenny Wimnér, Leena Saario, Tiina Palosaari, Mirja Ahrén

Pressmeddelande -

JYSK Sveriges vd Johan Sjödin blir vd också i Finland – ger extra kraft för tillväxten i båda länderna

Den 8 september träffades över 300 butiks- distrikts och regionchefer från Sverige och Finland i Stockholm. Det var den första gemensamma kickoffen för de båda länderna som nu har samma vd och gemensam ledningsgrupp.

– Det var ett rejält styrkebesked att se den samlade kraften i över 300 managers som alla kommer att jobba mot samma mål framåt, säger Johan Sjödin som nu är vd för både JYSK Sverige och JYSK Finland.

Johan Sjödin har varit vd för JYSK Sverige sedan 2005 och i början av året fick han frågan om att också leda JYSK Finland. De båda länderna är fortfarande två separata enheter men med en och samma ledningsgrupp och gemensamma mål.

– Vi växer i båda länderna och har stora förhoppningar på vår utveckling. Tar man de bästa egenskaperna från Sverige och Finland skapar det synergieffekter som vi inte skulle kunna skapa på annat sätt, säger Johan Sjödin.

JYSK Sverige och Finland har sedan tidigare ett gemensamt distributionscenter i Nässjö i Sverige. Tillsammans har JYSK Sverige och Finland runt 3000 medarbetare och 248 butiker.

JYSKs ledningsgrupp består av:

  • Johan Sjödin, vd
  • Kenneth Pedersen, Head of Retail
  • Mads Nymann Hjorth, Financial Manager
  • Leena Saario, HR Manager Finland
  • Jesper Trapp, HR Manager Sverige
  • Anders Ljungar, Retail Manager Öst Sverige
  • Jenny Wimnér, Retail Manager Syd, Sverige
  • Jonas Lundberg, Retail Manager, Väst, Sverige
  • Mirja Ahrén, Retail Manager Norr, Sverige
  • Leena Pakarinen, Retail Manager Öst, Finland
  • Tiina Palosaari, Retail Manager Väst, Finland

    Ämnen

    Kategorier


    JYSK är en internationell heminredningskedja med skandinaviska rötter som gör det lätt att möblera varje hem och trädgård. 

    I dag har JYSK fler än 3 200 butiker och webshops i 48 länder, JYSK har alltid ett bra erbjudande och kompetent service oavsett hur du väljer att handla.

    Grundaren Lars Larsen öppnade sina första butik i Danmark 1979. I dag har butikskedjan 30 000 medarbetare.

    2021 utsågs JYSK till Årets butikkedja av Svensk Handel och branschtidningen Market.

    JYSK är en del av familjeägda Lars Larsen Group som omsatte 39,1 miljarder danska kronor verksamhetsåret 2020/2021. JYSKs omsättning för 2021/2022 var 36,2 miljarder danska kronor.

    Kontakter

    Sandra Martinsson

    Sandra Martinsson

    Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43