Gå direkt till innehåll
Årets JYSK-gala blir tv-sändning. Foto: JYSK/Shutterstock (Montage)
Årets JYSK-gala blir tv-sändning. Foto: JYSK/Shutterstock (Montage)

Pressmeddelande -

JYSK tv-sänder årlig personalgala

På lördag den 7 november är det dags för JYSKs årliga fest  JYSK-galan. 
Årets version blir monumentalt annorlunda jämfört med tidigare upplagor.

På grund av smittoläget och covid-19 bestämde JYSK tidigare i höst att ställa in den traditionella JYSK-galan. Men helt utan glamour blir medarbetarna inte.
I stället för att samla alla medarbetare under ett och samma tak, kommer JYSK i stället att direktsända en digital gala från en studio i Göteborg. Inspelningen sker i en Corona-säkrad miljö och streamas till de nära 900 medarbetare som anmält sig till firandet från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Medarbetarna väntas följa sändningen hemifrån eller i små grupper med sina närmaste kolleger.

Får presentlådor
På programmet står cook-along, tävlingar och musikuppträdanden från några av våra mest firade artister. Alla deltagare har också fått presentlådor med delikatesser hemskickade, ett innehåll som kan avnjutas under kvällen.
– När vi insåg att det inte skulle gå att hålla galan som vanligt, tittade vi direkt på vad vi kunde göra i stället, säger JYSKs svenske vd Johan Sjödin.
– Det är viktigt för oss att kunna tacka medarbetarna för det gångna året

Programleds av Akolor
Valet föll alltså på att göra en direktsändning. Det, hoppas Johan Sjödin, ska ge medarbetarna en möjlighet att hänga med samtidigt som risken för smittspridning blir minimal.
– Visst, det blir inte samma sak med en digital gala, men vi hoppas ändå att våra medarbetare ska uppskatta det, säger Johan Sjödin.
JYSK-galan har varit en årlig tradition ända sedan den danska butikskedjan etablerade sig i Sverige 1991. Traditionellt sett är galan ett tillfälle då JYSK lyfter fram olika prestationer under det gångna året, samtidigt som Årets säljare och Årets butik utses. Förutom det firas också jubilerande medarbetare.
Galan kommer, precis som förra året, att ledas av programledaren Kodjo Akolor.

Låter medarbetarna andas ut
En annan tradition som upprätthålls är att JYSK, dagen efter galan, ger sina medarbetare ledigt. Så blir det även i år, även om det inte väntas gå fullt lika livligt till på lördagen.
De kunder som vill handla på JYSK under söndagen hänvisas därför till JYSK.se.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 900 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 148 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43