Gå direkt till innehåll
Många kunder besökte JYSK under helgen, men på ett ansvarsfullt sätt.
Många kunder besökte JYSK under helgen, men på ett ansvarsfullt sätt.

Pressmeddelande -

Kunder bidrog till succéartad Black Friday

Black Friday-helgen blev en succé för JYSK Sverige. Näthandeln slog rekord och i butikerna verkade kunderna ha hörsammat uppmaningarna om försiktighet.
– Jag är stolt över hur vi, tillsammans med kunderna, hanterat trycket under de här dagarna, säger Johan Sjödin, vd på JYSK Sverige.

Årets Black Friday-helg var omgärdad med en rad frågetecken: Hur skulle pandemin och de restriktioner som regeringen infört påverka handeln? Och skulle medarbetare och kunder känna sig trygga trots att det förväntades bli mer folk i butikerna?
JYSK har kontinuerligt, ända sedan pandemins utbrott, arbetat systematiskt med att införa rutiner som ska göra det tryggt att arbeta och handla i våra butiker.
Och inte ens kundanstormningen mellan torsdag och söndag lyckades rucka på det.

Efter fyra hektiska dagar, har vi nu resultatet:
* En ökad omsättning i år jämfört med i fjol, varav mer än dubbelt så hög försäljning online.
* Kunder som besökte oss fysiskt, respekterade våra regler och var duktiga på att hålla avstånd.
* Arbetsmiljön för vår personal kunde bibehållas på en hög nivå, tack vare våra rutiner och kundernas agerande.
Caroline Amarelle, JYSKs arbetsmiljöspecialist och arkitekten bakom flera av rutinerna, är nöjd med hur Black Friday-helgen förflutit:
– Jag har aldrig tvekat, men det är härligt att se att det vi tränat på och förberett oss på sedan i våras, även fungerade när det gällde som mest.

Kenneth Pedersen, Head of Retail, tror att många nya kunder upptäckt JYSK sedan pandemiutbrottet.
Det, tror han vidare, är en av anledningarna till att många återvände för att fynda även under Black Friday-helgen.
– Vi känner verkligen att vi har kundernas förtroende. Vid det här laget vet de att vi tar deras säkerhet på allvar och känner sig därmed också trygga i att utnyttja våra erbjudanden.
På grund av den höga anstormningen online, har vissa leveranstider förlängts något, men bara med några dagar, enligt Kenneth Pedersen.
– Vi hoppas att våra kunder kan ha överseende med det med tanke på det hårda tryck som varit.

Ämnen

Taggar


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 900 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 148 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Presskontakt

Daniel Persson

Daniel Persson

Kommunikationschef +46722495243