Gå direkt till innehåll
JYSK sjösätter en ny ledarutbildning skräddarsydd för talanger.
JYSK sjösätter en ny ledarutbildning skräddarsydd för talanger.

Pressmeddelande -

Satsning på talangfulla ledare inom JYSK

Nio av tio chefstillsättningar inom JYSK Sverige ska komma från de egna leden.
Som ett steg att nå dit storsatsar företaget nu för att ge talanger nya möjligheter inom koncernen.

JYSK finns i 51 länder och växer snabbt både i Sverige och internationellt. Men för att klara expansionen krävs bra ledare. Retail har som bransch hög personalomsättning och JYSK har arbetat aktivt och framgångsrikt med att ändra på det.
Nu tar bolaget nästa steg: Den nya satsningen Talent Academy syftar till att, i ett tidigt skede, identifiera och introducera duktiga ledare inför de möjligheter som finns inom företaget.
Jesper Trapp är HR-chef på JYSK Sverige:
– Vi vill bli ännu bättre på att ta vara på de medarbetare som har potential och utveckla dem i ett tidigt skede, säger han.

I en första omgång rekryteras medarbetare till akademin som ska fostra dem till framtida ledare. Gruppen har tagits ut i knivskarp konkurrens bland hundratalet framstående JYSK-medarbetare.
– Det här är något helt nytt för JYSK Sverige, fortsätter Jesper Trapp.
Inom JYSK finns det sedan tidigare en tydlig karriärstrappa: butikschef – distriktschef – regionchef. Med Talent Academy införs ett fjärde steg.
– Tidigare har steget från säljare till butikschef varit för långt, med det här programmet kan duktiga medarbetare bli biträdande butikschefer redan under programmets gång och efter det finns egentligen inga begränsningar alls.

I det första steget väljs kandidater ut internt. Ambitionen är framöver att också hämta kandidater från konkurrerande kedjor.
Vilka som blir uttagna i första omgången tillkännages på gojysk.com/se tisdagen den 9 mars.
Talent Academy drar igång i april och varar året ut, med avslutning kring årsskiftet.
– Vi har höga förväntningar och ser fram emot att se hur de utvalda kommer växa de kommande månaderna.

Ämnen

Kategorier


JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 900 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 148 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. JYSK ägs av familjen bakom Lars Larsen group som äger en mängd olika företag med en total omsättning på 4.7 miljarder EUR. JYSKs omsättning är 3.794 miljarder EUR.

Kontakter

Sandra Martinsson

Sandra Martinsson

Presskontakt Kommunikationschef JYSK Sverige 072-249 52 43